OBEC MALÉ SVATOŇOVICE

Akce u nás

14.03.2023

Filmový večer

Spolek Studánka žije ve spolupráci s obcí Malé Svatoňovice vás zve na čtvrtý filmový večer do kina v Malých Svatoňovicích - čtvrtek 23.03.2023. Můžete se těšit na film Mikulášovy patálie: Jak to všechno začalo a Mára jde do nebe. Plakát najdete zde. Vstupné je dobrovolné. Těšíme se na Vaši návštěvu.

Filmový

Milí příznivci filmu a kina v Malých Svatoňovicích,
ve spolupráci s obcí Malé Svatoňovice vás tuto sezonu již po čtvrté zveme na filmový večer.
A tentokrát budeme promítat:

17:00 MIKULÁŠOVY PATÁLIE: Jak to celé začalo (2022)
Patálie malého Mikuláše, od rvaček na školním dvoře až po dobrodružství na letním táboře, si v průběhu let zamilovaly více než čtyři generace dětí i dospělých po celém světě. Oblíbená postavička nyní poprvé ožívá v původní ilustraci Sempého v animovaném filmu pro celou rodinu. Vzniká tak svěží a zábavný snímek, citlivě kombinující příhody rozpustilého školáka s osudy jeho dvou tvůrců, spisovatele Reného Goscinnyho a ilustrátora Jeana-Jacquese Sempého, kterým v českém znění propůjčili hlasy Ondřej G. Brzobohatý a Ondřej Brousek. (Aerofilms)

19:00 MÁRA JDE DO NEBE (2022)
Marek Holeček patří mezi nejvýznamnější české a světové horolezce současnosti. Na ty nejvyšší hory těsně pod nebem leze bez kyslíku náročným alpským stylem. Jeho extrémní přístup k horám i životu mu přináší úspěchy a také problémy. Film Mára jde do nebe sleduje jeho pět pokusů o prvovýstup na náročnou horu Gašerbrum I v pákistánském pohoří Karákóram. Snímek ho představí očima druhých a nebojí se jít slavnému horolezci pod kůži. Na horách je Mára Holeček doma, cesta do sebe samotného vyžaduje mnohem větší odvahu a s filmem ji podstupuje poprvé. (Bontonfilm)

Promítání se koná v kinosále kulturního klubu v Malých Svatoňovicích na náměstí Karla Čapka.
VSTUPNÉ JE DOBROVOLNÉ.
Za spolek Studánka žije! se na vás těší Radim, Pavel, Stáňa, Helča a Terka.

Zpět